Kahramanmaraş’ta bir ay önce boşandığı eski eşi İbrahim Temizyürek tarafından çocuklarının olduğu evde beyzbol sopasıyla dövülen 33 yaşındaki Sebiha Beşenli’nin kafasına 30 dikiş atıldı. Yeniçağ Gazetesi’nden Gamze Dağ’ın haberine göre; saldırgan eski koca İbrahim Temizyürek’in eski eşi Sebiha Beşenli’ye evlilikleri sırasında “zorla fuhuş yaptırdığı için” ceza aldığı öğrenildi.
Çocukların velayetinin Temizyürek’te olduğunu söyleyen anne Beşenli, eski eşinin “Çocukları yurda vereceğim ya da sen gel al” demesi üzerine Temizyürek’in evine çocuklarını almaya gitti. Bu sırada Beşenli, 7 ve 8 yaşında olan çocukların kıyafetlerini topladığı esnada Temizyürek tarafından banyoda beyzbol sopasıyla dövüldü.
“SENİN ÖLÜMÜN BENİM ELİMDEN OLACAK”
Mağdur kadın, eski eşinin kendisini döverken “Seni öldüreceğim, senin ölümün benim elimden olacak, ben senin yüzünden ceza aldım ya seni öldürüp öyle gideceğim cezaevine” ifadelerini kullandığını söyledi.
Olay yeri olan Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Saçaklızade Mahallesi’ne gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Beşenli, tedavi edildi ve aldığı darbelerden dolayı kafasına 30 dikiş atıldı. Hastanedeki tedavisinin ardından karakola şikâyetçi olmaya giden Beşenli, burada eski eşinden “şikayetçi olduğunu ve uzaklaştırma” talep ettiğini belirten bir ifade verdi.
ESKİ EŞ HAKKINDA HERHANGİ BİR İŞLEM YAPILMADI
Şikâyet üzerine 3 gün sonra karakola giderek ifade veren Temizyürek hakkında herhangi bir işlem yapılmadı.
Mağdur kadının avukatı Mert Ertürk, şüpheli hakkında bir işlem yapılmamasına tepki göstererek Yeniçağ’a konuştu ve şu ifadeleri kaydetti:
Sebiha Hanım’ın kafasına beyzbol sopası dediğimiz silah ile defalarca vuran ve 30 dikiş atılmasına sebep olan, olayın hemen sonrasında olay yerinden kaçan şüpheli, olaydan 3 gün sonra emniyete gidip ifade veriyor ve adli kontrol dahi olmadan direkt olarak emniyetten salıveriliyor.
Şimdi bir hukukçu olarak merak ettiğim husus şu; uygulamada kasten yaralama suçunun en basit halinde dahi imza atmak ve yurtdışına çıkış yasağı olarak ifade ettiğimiz adli kontrolleri kararlarını uygulayan ilgili makamlar her nasılsa öldürmeye teşebbüs olarak nitelendirilebilecek bu eylemi işleyen olayın sabıkalı şüphelisinin elini kolunu sallayarak emniyetten çıkmasına izin veriyor. Ceza alması gereken şüphelinin sadece ifade vererek, hayatına devam ediyor oluşu bir hukukçu olarak beni hayrete düşürdü.
ZORLA FUHUŞ
Saldırgan eski koca İbrahim Temizyürek’in eski eşi Sebiha Beşenli’ye evlilikleri sırasında “zorla fuhuş yaptırdığı için” ceza aldığı öğrenildi.
Kahramanmaraş 8.Asliye Ceza Mahkemesi’nin Temizyürek hakkında aşağıdaki kararı verdiği aktarıldı:
1-Sanık İbrahim Temizyürek’in üzerine atılı fuhuşa teşvik veya aracılık etmek suçunu işlediği sübut bulmuş olmakla, eylemine uyan 5237 Sayılı Yasanın 227/2 maddesi uyarınca, suçun işlenmesindeki biçim ve özellikler, kastının yoğunluğu, suç konusunun önemi dikkate alınarak takdiren 2 yıl hapis ve 60 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına,
Sanığın tekerrüre esas olmayan sabıkalı geçmişi nazara alınarak suç işlemekten çekinmediği ve eylemlerinden pişmanlık duymadığı kanaatiyle hakkında TCK’nın 62. maddesinin uygulanmasına yer olmadığına,
5237 sayılı TCK’nın 61/8 ve aynı yasanın 52/2. maddesi gereğince sanığın ekonomik ve diğer şahsi halleri göz önünde bulundurularak bir gün karşılığı takdiren 20 TL den olmak üzere, neticeten 60 gün karşılığı 1.200,00 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına,
Sanığın netice olarak 2 yıl hapis ve 1.200,00 tl adli para cezası ile cezalandırılmasına, cezasından başkaca yasal veya takdiri indirim veya artırım yapılmasına yer olmadığına,
Sanığa verilen adli para cezasının miktarı, sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu elde ettiği gelir ile paranın satın alım gücü göz önüne alınarak adli para cezasının 5237 sayılı TCK’nın 52/4 maddesi gereğince 6 eşit taksitle ve her ay ödenmek üzere sanıktan tahsiline, taksitlerden birinin zamanında ödenmemesi halinde geri kalan kısmının tamamen tahsil edileceğinin sanığa ihtarına, (ihtarat yapıldı)
Sanık hakkında hükmedilen geçmiş cezaları dikkate alındığında; 5271 Sayılı CMK’nın 231/5. maddesi gereğince hükmün açıklanmasının geri bırakılması, TCK 51 maddesi gereğince ertelemesine kanunen yer olmadığına karar verildi.